donker-blauwe-abstracte-achtergrond-met-wit-licht

Ayahuasca

Ayahuasca: wat is het?

Het natuurlijk gemaakte Ayahuasca is de naam voor een theebrouwsel dat verruimend werkt voor je geest. Ayahuasca wordt door indianenstammen in en rondom het Amazone-gebied in Zuid-Amerika al eeuwen gebruikt als reinigingsritueel voor zowel lichaam als geest. Wanneer men er precies mee is begonnen is onduidelijk, maar Ayahuasca wordt al minimaal honderden jaren gebruikt. Ayahuasca is een recept dat bestaan uit twee hoofdbestanddelen: de psychotria viridis-plant en een liaan, de banisteriopsis caapi. Door de bestandsdelen en de uitwerking van Ayahuasca wordt het brouwsel ook wel ‘de slingerplant van de ziel’. Ayahuasca zorgt voor een bewustzijnsveranderende werking. Ayahuasca wordt daarbij regelmatig tijdens religieuze bijeenkomsten gebruikt, om zo een ander inzicht te krijgen in het bewustzijn. Voor zowel religie op lokaal niveau als voor bepaalde stromingen binnen het Katholieke geloof wordt Ayahuasca gebruikt als heilig sacrament om de ziel naar andere werkelijkheden te brengen.

Werking van Ayahuasca

Hoewel Ayahuasca veelal bekend staat om zijn geestverruimende werking, heeft het plantenbrouwsel ook positieve medische bijwerkingen. In Ayahuasca, en met name de liaanplant zit namelijk ook harmaline, een soort MAO remmer. MAO remmers kunnen helpen bij het aangaan van een klinische depressie. En de MAO remmers schijnen ook bij te dragen aan bestrijding van parasieten in het menselijk lichaam. Naast deze MAO remmers zit ook de werkzame stof dimethyltryptamine, beter bekend als DMT, in de psychotria viridis-plant die voor de Ayahuasca thee gebruikt wordt. DMT zorgt voor een bevrijdende en spirituele werking. Door DMT kom je in een andere staat van bewustzijn waarbij grenzen tussen individu en universum vervagen. Met DMT kan het ego verdwijnen en voel je je meer één met de natuur. Vele ervaren ook het (her) vinden van hun ziel, hun ware bestemming op deze aarde.

Ayahuasca Nederland

Ayahuasca Nederland is er sinds 1992. De Amsterdamse Geraldine Fijneman introduceerde Ayahuasca Nederland, nadat ze er in Zuid-Amerika mee in contact kwam. Ayahuasca Nederland wordt eigenlijk alleen gebruikt in rituele context, zoals wij bij Ayahuasca Zuid-Limburg doen. Omdat Ayahuasca een unieke ervaring is, is het belangrijk dat de thee in de juiste setting en met een goede begeleiding gedronken wordt. Onze toegewijde begeleiders zorgen er voor dat de reis naar een breder perspectief liefdevol benaderd wordt. Samen met jou zorgen we voor een warm en veilig gevoel. Het is mogelijk om met kleine groepen tot vijf personen het ritueel bij ons bij te wonen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Individuele en duo-sessies zijn ook mogelijk. Een keer een fantastisch ritueel Ayahuasca Nederland meemaken? Bezoek Ayahuasca Zuid-Limburg!